2009/07/12

Asteburu, langilea.

Bi aste pasatu ondoren, berriz ere, zuekin nago. Rincon del Segura-ra irina eskatuta neukan eta jaso bezain pronto lanean hasi nintzen. Duela hilabete eta erdi Ibanen blogean ogi hau ikusi nuen eta hamar egun dira Olaiaren blogean beste hau ikusi nuela. Bi post hoiek kontutan izanda eta Euskal Herrian taloa txorizoz betea hain tipikoa denez, ogi hau egitea bururatu zitzaidan.
Osagaiak:
Galirin zuria 300 gr.
Arto irin integrala 200 gr.
Ura 270 gr.
Legami naturala 200 gr.
Gatza 12 gr.

Ore bat egin nuen. Irinak eta azukrea nahastu, ura eta legamia gehitu, dena nahasi, laga ordu erdi atsedena hartzen, gatza bota eta 10 minutuz oratu. Bol batera sartu eta estali. Hurrengo hiru ordutan 3 tolesdura egin nizkion eta hozkailura sartu nuen (berandu zan). Hurrengo egunean atera eta ordu bete laga giro-tenperatura hartu zezan. Ondoren erditik moztu nuen. Bati, forma eman eta bannetonean sartu. Beste erdia hirutan moztu nuen, txorizo zatiak sartu, forma eman eta labeko erretiluan estalita laga. Pare bat ordu pasatu eta gero, labea berotzen ipini, taxuak eman eta laurak bertara sartu nituen. Lehenengo 20 minutuak, lurrunarekin, 225 gradutara eduki nituen, hurrengo 10 minutuak 200 gradutan eta 180 gradutan azkenengo hamarrak.
Hor dituzue laurak.
Hemen barrutik.
Oso onak zeunden, arrakasta haundia eduki zuten. Pentsatzen nuen arto zapore gehiago edukiko zutela baina....ño!! Hurrengoan arto irin gehiago botako diot. Lehenengo aldia zen erabiltzen nuela eta gehiago botatzen ez nintzen ausartu. Oso hareatsua da, ez du ondo batzen, horregatik dauka galirina.

Denbora nuen eta labea beroa zegoenez, behin Olaiaren blogean muffin hauek ikusi eta egitea pentsatu nuen eta horra hor emaitza. Bere blogean azaltzen diren osagai (nik laktosadun esnea erabili nuen) berberekin egin nituen. Joer!! benetan mundialak, Olaia.

Eta labea oraindik beroa jarraitzen zuenez ba, cooki hauek ere, jeje. Beste blog batetik atera nituen baina ez dut gogoratzen izena (barkatu).
Osagaiak:
Galirin zuria 150 gr.
Txokolate iluna 100 gr. (zati txikitan moztuta, txikiak baina ikusteko modukoak)
Azukre-hautsa 80 gr.
Gurina 80 gr.
Legami kimikoa koilaratxokada bat
Arrautz baten gorringoa
Gatz pixka bat
Gorringoa azukrearekin irabiatu nahastea zuritu arte. Gurina, irina, legamia eta gatza gehitu, dena ondo nahastu (solte samar geratzen da) eta amaitzeko txokolatea bota. Ordu bete edo gehiago, hozkailura sartu. Labea, 170 gradutara berotzen ipini. Hozkailutik atera, bolak egin, zapaldu (6 zm. diametroa eta zm. bat lodieran) eta erretiluan jarri paper edo silikona gainean. 15 minutu ingurutan eginda daude. Hauek ere, mundialak!!.
PD.- Cookie hauek, bocadosdulcesysalados.blogspot.com blogetik atera nituen.