2011/02/15

Gorputz txuria, bihotz beltza.

Ogi hau halakoa da.
Azkenengo tailerrean sobratutako bi irinen nahasketa neukan eta aprobetxatu beharra zegoen.
Bi irin txuri ekologikoak, hortik gorputz txuriarena. Eurekin batera ama ore integrala erabili nuen, hemendik bihotz beltzarena.
Ogi integralak egiteko normalean ama ore integrala erabiltzen dut, baina gaur arte inoiz irin txuriarekin. Probatxeko momentua zen eta hemen emaitza.
Osagaiak:
250 gr. galirin txuri ekologikoa "Los Pisones".
250 gr. galirin txuri ekologikoa "Rincon del Segura".
230 gr. ama ore integrala.
285 gr. ura.
13 gr. gatza.

Osagai guztiak nahastu, gatza ezik. 30 minutuko autolisia egin, gatza gehitu, nahastu, mahai gainera atera eta oratu. Suabe suabe, gozo gozo, eta prisa barik oratu nuen. 10-12 minutu, tarteka atsedenalditxoak emanez.
Olioztatutako bol baten sartu eta hiru orduko hartzidura eman nion, ordu betero tolesdura bat eginez. Boleatu, 10 minutu erlaxatzen utzi, formatu tentsioa emanez eta bannetoian sartu. Berandu zenez hozkailura sartu nuen.
Handik 12 ordura hozkailutik atera eta labea martxan jarri nuen. 260ºra heldu zenean, ura sutan ipini, orea bannetoitik atera, taxuak eman, labean sartu eta ura irakiten behealdean nuen ontzi batera bota.
Labea amatatu eta tenperatura 200ºra heltzen ari zenean berriz piztu nuen. 15 minutu geroago ontzia atera, eta ordu erdi beranduago ogia egina zegoen. Labea amatatu eta bertan beste hamar minutu inguru laga nuen.
Izozkailuan sartu baino lehenago zati bat jan dugu eta samur samurra dago. Goxoa, redio!!!

Sarrera hau asko maite ditudan pertsona batzuei dedikatzea nahiko nieke, Usurbileko peñari hain zuzen ere.
LeIRe, Jabi, Ikatz ;), Andoni, Aitziber U., Pernando, Aitziber, Jakoba eta beste guztiei. Merezi duzuelako, ke ostias!!!
Mila esker. Muxu bana denontzat.

10 comentarios:

  1. Juantxo, qué bien leerte de nuevo!
    El traductor euskera que he probado es desastroso, pero creo que me he enterado másomenos. Yo sí suelo usar masa madre integral para panes blancos, me gusta esa mezcla. Qué color tan bonito, seguro que estaba bien bueno!
    B*

    ResponderEliminar
  2. Juantxo ogi gozoak pinta du, asko gustatzen sait.
    Muxu handi bat

    ResponderEliminar
  3. Aupa epa!
    Y me seguirás leyendo, deje lo que deje pero sigo en esto. Pues no parece que haya sido tan desastre, al menos lo de la masa madre y las harinas blancas lo has pillao bien ;). Si esta bueno si, bueniiiisimo se podría decir.
    Que disfrutes este próximo sábado.
    Muxu bat guapa.

    ResponderEliminar
  4. Aupa Rosa,
    Pinta eta zaporea Rosa, oso ona baitago.
    Mila esker.
    Beste muxu bat zuretzat.

    ResponderEliminar
  5. Aupa maehtro, a ze taxu dotorea!
    Eta ni oraindik laberik gabe... ez nun uste horrelako monoa izango nuenik, benetan. Bueno, baina eskaera egina dago eta laister bueltatuko naiz "con las manos en la masa" egoerara. ;-)

    Muxuak,

    ResponderEliminar
  6. Aupi mari,
    Dotorea, e? Planak pentsatuta ditugun bezala ateratzen bazaizkigu ikusiko duzu zer den ona, lasai egon ;)
    Ba labearena pena bat da, baina esku onetan dagoela badakit, beraz horretan ere lasai egon.

    Muxu haundi bat.

    ResponderEliminar
  7. Aupa Juantxo, quin pa més bó i quines grenyes!!! Ja tenia jo ganes de veure una entrada nova. té una pinta sensacional
    Muxu bat

    ResponderEliminar
  8. Aupa Roser,
    Te han gustado las greñas, eh? ;)
    Lo de apagar el horno me va de vicio. Entradas habrá, lo que pasa es que todavía estoy comiendo el pan que tengo congelado desde antes de navidades. Buena pinta y rico del carajo.
    Petons.

    ResponderEliminar
  9. porque no podemos leerte en castellano,o como traducir tu blogg ?

    ResponderEliminar
  10. Aupa Anónimo,
    Decidí escribir en Euskera porque es mi idioma, sin mas, y el porque de esa decisión es muy sencilla. De blogs sobre pan en castellano la red esta repleta, en euskera casi no existen. No se si me explico.
    De todas formas lo mismo que escribo aquí en euskera, casi todo lo tienes en castellano en: http://madridtienemiga.wordpress.com/ puesto que también tomo parte en ese blog. Si quisieras en castellano algo de lo que no esta escrito allí, prueba con http://translate.google.com y también puedes buscar ayuda aquí: http://www.euskara.euskadi.net/r59-15172x/eu/hizt_el/index.asp

    Muxu bat.

    ResponderEliminar