Laguntzeko Asmoz


AMA OREA

14 comentarios:

  1. Kaixo,

    Ezagutu berri dut zure txoko hau, eta benetan ikasgarria eta ona iruditu zait. Ogia egiten ilabeteren bat daramat eta interneten jakinduri pixkabatez bustitzeko asmotan sartuta beste hainbeste, eta zurea garbi azaldua eta oso interesgarria dirudit.

    Ondo izan et eskerrik asko.

    ResponderEliminar
  2. Aupa,
    Bloga norbaitentzat lagungarria dela jakitea asko poztu nau.
    Mila esker Anónimo.
    Ondo izan zu ere.

    ResponderEliminar
  3. Apa Juantxo, izugarrizko deskubrimendua zure orria. Jarraitu horrela, ona da beste batzuk eginen frogak izatea. Urtebete pasatxo daramat ogi pusketarik erosi gabe (artisau batzuk aparte, frogatzeko), ta hala ta guztiz koooostatzen da asmatzea batzutan!

    Jarraitu horrela!

    Bide batez, legamia ez erabiltzea nahiago duzula irakurri dut, ta gauza bera nere kasuan. Azken finean denbora eta fermentazio pausatu batek ematen dio zapore hori ogiari.

    Baina oraindik ez dut topatu ama-ore+legamia erabiltzea baino beste biderik ogi oso arin bat lortu nahi dudanean, hau da, asko igo nahi dudanean. Trukoren bat hortan?

    Bide batez, g+-en konturik ba al daukazue? Han badira hainbat ogi-sukalde-zale amorratu ta handik jarraitu ohi ditut gehienak (ta errezetak konpartitu, noski)

    Edonola ere, eskerrikasko!

    ResponderEliminar
  4. Kaixo, lehengo batean telebistaz ikusi zintudan eta horrela iritsi naiz zure blogera. Sukaldaritza oso gustuko dut eta ogiarekin saiakeraren bat edo beste egin dut, baina ezer gutxi. Kriston gogoa daukat martxan jartzeko!!
    Zure errezetei begira nabil eta galdera bat egin nahi dizut: legami naturala aipatzen duzunean ama oreaz ari zara, ezta?
    Oso blog txukuna dezu eta eskertzekoa da euskaraz izatea!!! Laster arte

    ResponderEliminar
  5. Aupa Nagore,
    Zailena lehenengo pausua ematea izaten da, bigarrena ... txupauta!!
    Hoixe da, ama orea legami naturala da.
    Euskeraz dudarik gabe, hor ez nuen izan inungo zalantzarik. Guk ez badugu mantentzen, jai dao.

    Ondo izan, nahi duzun arterarte eta martxan jarri ;)

    ResponderEliminar
  6. aupa juantxo, lehenengo esan zure bloga oso interesgarria dela eta asko laguntzen duela gaiñera.
    Nik gauzatxo bat komentatu nahi dizut nik ama orea hozkailuan daukat eta gaur goizeko 7retan 5gr ama orea artu eta 120iriña ta 120 urakin nahastu det. Orain hartziduraren gorena kontrolatzen nabil baiña dagoeneko 4 ordu pasa dira eta ia ez da ezer igo. etxean 20º tan gare. Orduan nire galdera da, nik daukadan ama orea indar gabe egongo da?? berria egitea komeniko zan?
    milesker juantxo.

    ResponderEliminar
  7. Aupa garbiñe,
    Barkatu hain berandu erantzutearren, asteburua kanpoan pasa dugu eta ointxe arte ez dut ikusi zure komentarioa.

    Aktibitatea egon badago baina ordu batzuk pasatu arte ez da ikusten. Normala da zuri pasatakoa.
    Azkenean dena ondo joango zitzaizula suposatzen dut. Ondo joan al zan?
    Zuk esan, ados?

    Ondo izan.

    ResponderEliminar
  8. kaixo juantxo, gauza zan 9 ordutan nuela kontrolatuta hartzidura gorenekoa eta 6 ordu pasa zirenez eta ikusten nuenez ez zela ezer igo ba apurtxo bat arduratuta neuan, baiña gero segidan hasi zen igotzen. handik 200gr artu eta ogia egin nuen, eta ona atera zen. milesker .
    aprobetxatuz hau galdera bat egin behar dizut. ore ama elikatzen dugunian eta , nire kasuan 9 ordu, hartzidura gorena pasatzen zaigunian, irten beharra euki dugulako adibidez, zer egin daiteke, berriro ere elikatu iriña ta uraz etortzen garenian ???

    ResponderEliminar
  9. Aupa garbiñe,
    Pixkat jaitsi bada ez daukazu inungo problemarik ogia egiteko. Hartzidura luzatu egingo zaizu eta azidotasun pixkat ere hartuko du, baina ez larregi.
    Asko jaitsi bada, berriz ere elikatu beharko zenuke.

    Ondo izan.

    ResponderEliminar
  10. juantxo gauzatxo bat galdetu nahi dizut, nik 1kg-ko ogiak egiten ditut baina ez dit irauten aste guztia (ona egongo delako agian jejejejejej zeuk eurakutsita ona egon beharko) orduan nere galdera da, ogi baten prosezua normal egin eta bigarren ogi bat hasi ezkero noiz sartu al dot kongeladoran??. Agian lehen hartzidua egin baiño lehenago? Horrela lehen ogia aste barruan bukatzen zaidanean bigarren masa kongeladoretik atera eta ogia egiteko zan.
    Eskerrik asko

    ResponderEliminar
  11. Aupa garbiñe,
    Sekula ez dut izoztatu masa bat, ogiak bai.
    Ogia gutxitan egiten dut baina egiten dudanean 4, 6, 8 kilo egiten ditut, bat kanpoan lagatzen dut eta beste guztiak izoztatu egiten ditut.
    Kanpoan laga dudana amaitzera doala ikusten dudanean beste bat ateratzen dut, labean 175-200ºtara 8 minutuko tokea ematen diot eta egin berri bezala geratzen da.

    Ondo izan.

    ResponderEliminar
  12. juanxo, orain neguan gaudela gehiago kostatzen zait orea masa artzidura gorena artzen eta ogia levaduarekin egin dot. Gauza bitxi bat gertatu zait, ogi masa konpaktoago edo gogorrago gelditu zaidala, orea masarekin askoz bigunagoa gelditzen zitzaizkidan. Zerbait ikusterik ba al du?

    ResponderEliminar
  13. esan nahi nuen amasatzerako momentuan masa gogorrago dagoela ez ogia egin da gero.
    mertxi

    ResponderEliminar
  14. Deskubritu berria diat hire bloga, flipatuta geratu nauk. A ze maila.
    Bizi al haiz oraindik?
    Nik Aldaba Zahar baserrian egin nian bi eguneko kurtsoa beste 14 lagunekin eta gehienok hasi ginun ogia egiten. Nuria irakasle fina.
    Lan latza hire bloga antolatzea, Zorionak

    ResponderEliminar