2010/07/26

Kanela eta mahaspasa ogia.

Gaurko hau, Dan Lepard-en errezeta baten moldaketa duzue.
Berak, legami freskoa erabili zuen, nik orde, ama orearekin egin dut. Ur kopurua ere haundiagoa erabili dut baina beste osagai guztiak errespetatu egin ditut.
Mahaspasa kopurua beharbada haundiegia irudituko zaizue baina berak dioen bezala, mahaspasena bada mahaspasak eduki beharko ditu, ez? ;)
Osagaiak:
Ogia egiteko galirin zuria, 300gr.
Zekale integrala, 75gr.
Galirin integrala, 25gr.
Zekale ama orea, 200gr.
Ura, 200gr., 20º-tara
Oliba olioa, 50gr.
Eztia, 24gr.
Gatza, 8gr.
Kanela, 2gr.
Mahaspasak, 200gr.

Bol baten, irinak, kanela eta gatza nahasi. Beste baten, ama orea, ura, olioa, eztia eta mahaspasak nahastu eta osagai lehorren bolera bota. Eskuak erabiliz osagai guztiak ondo integratu eta laga hamar minutu estalita.
Mahai gaina olioztatu, orea bertara atera eta nahi duzuen teknika erabiliz bost-hamar minutu inguru oratu.
Olioztatutako bol baten sartu eta ordu eta erdiko hartzidura egiten laga.
Ondoren, boletik atera, oratu txiki bat egin, boleatu eta errosko forma eman.
Forma emateko, bi atzamarrekin goitik behera zulo bat egin eta zabaltzen joan.
Bigarren hartzidura eman, oraingoan bi ordu eta erdikoa edo tamaina bikoiztu arte.
Labea, 210º-tara berotzen ipini. Oreari, buelta osoan taxua eman, urarekin zipriztindu eta laberatu labaren erdian. 50 minutu inguruan eginda dago. Parrila baten gainean hozten laga. Hemen taxua eta mamiaren detaileak.

Ogia, itzela zegoen. Bi zati izoztuta neuzkan pare bat laguni pasatzeko, eta larunbatean eman nizkien.
Euren iritziak: ke te-ka-gas (literala) eta txapeau. Guztiz ados nago, noski!!!

Muxu bat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario