2009/06/15

Ogia, zekale zuriarekin.

Normalean, ez dut izaten denbora askorik eta dudanean bi, hiru eta batzuetan lau ore egiteko aprobetxatzen dut. Kasu honetan bi egin nituen, hau eta hurrengoa. Ogia egiteko modu honek (legami naturala), denbora behar duelako. Legami naturala hozkailuan edukitzen dut, erdi lo (ni bezala). Ogia egin behar dudanean atera, giro-tenperatura hartzen laga eta elikatu. Orea egin baino 24 ordu lehenago hasten naiz elikatzen, hau da, ostiralean arratsaldeko 7etan egiteko asmoa baldin badut ostegunean 7etan hasi. Bi kasu hauetan horrela izan zen.

Osagaiak:
Galirin zuria 325 gr.
Zekale zuria 175 gr.
Ura 300 gr.
Legami naturala 160 gr.
Gatza 13 gr.
Azukrea 3 gr.

Irinak eta azukrea nahastu nituen, ura eta legami naturala gehitu eta dena ondo nahasi. Ordu erdi deskantsatzen laga eta gatza bota nion. Ondoren, 4 minutu inguru oratu. Zekalea duenez asko itsatzen da beraz, pazientziaz hartu, ados? Eskuak bustita izatea asko laguntzen du.
Orea, hozkailura sartu olioz igurtzitako bol edo katilu baten eta bertan laga. Hurrengo egunean atera eta 3 ordutan 3 tolesdura egin. Forma eman eta bannetonean beste pare bat ordu laga, harrotzen.
Labea berotu, taxuak eman eta bertara sartu. Lehenengo 20 minutuak 225 gradutara lurrunarekin, ondoren ura atera eta 200 gradutara jaitsi. 20 minutu pasatu eta gero, labeko tenperatura 180 gradutan ipini, handik 10 minutara eginda dago. Bestela badakizue, popan ukitu batzuk eman.
Eta ikusten duzuena da, atera zena.

Orain arte gatza, hasieran jartzen nion irina eta azukrearekin batera baina, madridtienemiga eta bonsfocs blogetan, deskantsatu ondoren botatzea hobe zela irakurri nuenez ba, orain horrela egiten ditut.
On egiiiiiin.
Juantxo

2 comentarios: